Skip to content Skip to footer

5 financiële voordelen van zonnepanelen

Wat zijn nou de belangrijkste financiële voordelen van zonnepanelen?

Hebben ze ook nadelen? Wellicht. Wij praten liever over de talloze voordelen van zonnepanelen. Met name de financiële voordelen van zonnepanelen. Dit omdat er natuurlijk een investering vooraf is en wij helpen graag in kaart te brengen hoe je deze terugverdient zonder enige inspanning. Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar kunnen dus ook financieel zeer interessant zijn. In deze blog gaan we dieper in op de financiële voordelen van zonnepanelen.

 1. Bespaar op je energierekeningen

  Met zonnepanelen op je dak wek je zelf je eigen groene en duurzame energie op. Dit betekent dat je minder stroom van het energienet hoeft te gebruiken en dus minder betaalt aan de energiemaatschappij. Je vermindert zodoende je gebruik van grijze stroom. Afhankelijk van de grootte van je zonnepaneleninstallatie en je verbruik kan je flink besparen op je energierekeningen. In sommige gevallen kan de besparing oplopen tot honderden of wel duizenden euro’s per jaar. Hoe lekker is dat? Dat noemen we dus de benoemingswaardige voordelen van zonnepanelen!
 2. De salderingsregeling

  De salderingsregeling houdt in dat je de stroom die je zelf opwekt en niet gebruikt, kan terug leveren aan het energienet. Hierdoor krijg je een vergoeding van de energiemaatschappij voor de stroom die je terug levert. Deze vergoeding is momenteel nog gelijk aan de prijs die je betaalt voor de stroom die je afneemt. Dit betekent dat je in feite stroom kan verkopen aan de energiemaatschappij voor hetzelfde tarief als dat je betaalt. Deze regeling geldt tot 1 januari 2025 en zal daarna langzaam worden afgebouwd naar 0 tot 2031.
 3. Subsidies en belastingvoordelen

  Er zijn verschillende subsidies en belastingvoordelen beschikbaar voor het aanschaffen van zonnepanelen. Zo hoef je bijvoorbeeld als particulier zijnde geen btw meer te betalen over de aanschaf en installatie van de zonnepanelen. Ook zijn er gemeentes en provincies die subsidies geven voor de aanschaf van zonnepanelen. Deze subsidies verschillen per regio en kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s.
 4. Verhoogde waarde van je woning

  Met zonnepanelen op je dak verhoog je niet alleen je energie-efficiëntie, maar ook de waarde van je woning. Er wordt gesuggereerd dat zonnepaneleninstallaties 3% aan de huidige waarde van je woning toevoegen. Potentiële kopers zijn vaak bereid om meer te betalen voor een woning met zonnepanelen, omdat ze weten dat ze hiermee hun energierekeningen kunnen verlagen. Dit kan dan natuurlijk resulteren in een hogere verkoopprijs voor je huis.
 5. Lagere afschrijving en langere levensduur

  Zonnepanelen hebben een lange levensduur en hebben weinig onderhoud nodig. Hierdoor zijn ze een duurzame investering die zichzelf terugverdient over een langere periode. Daarnaast zijn de kosten van zonnepanelen de afgelopen jaren gedaald, waardoor de afschrijvingstijd korter is geworden. Dit ligt momenteel rond de 3-4 jaar afhankelijk van de stroomprijs die we zullen betalen.

Kortom..

Het plaatsen van zonnepanelen op je dak kan financieel gezien een slimme, aantrekkelijke en lucratieve keuze zijn. Naast het besparen op energierekeningen kan je profiteren van de salderingsregeling, subsidies en belastingvoordelen. Daarnaast verhoog je de waarde van je woning en zijn zonnepanelen een duurzame investering met een lange levensduur. Solar Pro Tech voegt hier graag nog aan toe dat een zonnepaneleninstallatie bijdraagt aan een schoner milieu en welzijn voor de huidige generaties maar ook toekomstige generaties die deze aardbol zullen bewonen!

Wil je meer weten over de voordelen van zonnepanelen? Heb je nog vragen onbeantwoord? Onze experts staan altijd klaar om je meer te vertellen. Het mooiste van allemaal is, dit doen wij graag. Vrijblijvend, geen kosten en met heel veel plezier. Onze experts ademen zonnepanelen en helpen daarom graag jou op weg om meer te leren over zonnepanelen. Overweeg je zonnepanelen? Solar Pro Tech doet je graag een scherp geprijsde offerte toekomen die ook vrijblijvend is met een geldigheid van maar liefst 30 dagen! Dus, wanneer start jij met het profiteren van de (financiële) voordelen van zonnepanelen?

zonnepaneel whatsapp chat Solar Pro Tech